Broederlijk Delen

Campagne 2019: Holy Guacamole!

Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango’s, papaja’s, bananen, ananassen, maar vooral de avocado’s hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden.

In Guatemala is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen grond om groenten en fruit op te telen. Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig?

Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala. Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken.

Wij tonen ons solidair met de boeren in Guatemala en hun strijd voor genoeg voedsel en eigen grond. Daarom organiseren wij verschillende acties verspreid over twee dagen.

Op donderdag 04 april zijn er geen warme maaltijden te verkrijgen op onze school, maar eten alle kinderen een sobere maaltijd.

Vrijdag 05 april wordt onze koffiestop en sponsorloop georganiseerd. Deze koffiestop gaat zowel door op school alsook aan het voetbalplein waar de sponsorloop doorgaat.

broederlijk delen