Broederlijk Delen

broederlijk delen

Campagne 2021: Delen doet goed!

Delen is broodnodig

Een leven zonder delen? Kennis zou geheim blijven. We zouden ons eenzaam voelen. Misschien lijden we zelfs honger. Delen is dus broodnodig. Dat ondervindt Christopher in Congo. En dat laten we ook de kinderen begrijpen en ervaren tijdens deze vastenperiode.

We bekijken een video, leren het campagnelied en geven lessen over de situatie van de boeren in Congo vanuit de figuur van Christopher, een kind van 12 jaar uit het dorp Sia.

We organiseren ook enkele acties om daadwerkelijk ons steentje bij te dragen.

Op donderdag 1 april zijn er geen warme maaltijden te verkrijgen op onze school, maar eten alle kinderen een sobere maaltijdDe kostprijs van €2,5 voor deze maaltijd schenken we integraal aan Broederlijk Delen.

Vrijdag 2 april wordt onze sponsorloop georganiseerd. Kinderen gaan op zoek naar sponsors die €1,00 betalen voor een looprondje. Ze brengen hiervoor geen cash geld mee naar school maar noteren alle sponsors en sponsorbedragen op hun sponsorkaart. Het totaal wordt dan verrekend met de schoolfactuur van maart en gaat ook integraal naar Broederlijk Delen. We zorgen er dan samen voor dat alle rondjes effectief worden gelopen op het voetbalveld van Belzele (lagere school) of in onze schooltuin (kleuters).

Normaal gezien organiseren we ook een koffiestop. Omwille van de coronamaatregelen kunnen we dit jammer genoeg niet laten plaatsvinden.

Broederlijk delen 2021

broederlijk delen